De tuin als levensfilosofie …

Een tuineigenaar die zijn beroepsactiviteit stopzet en tegelijkertijd grootvader wordt, wenst een aangename plek om zijn kleinkinderen een speelruimte te geven, om ze de natuur te laten ontdekken en om een belevenistuin uit te werken waar echte biologische groenten worden gekweekt.

De tuin werd op basis van het permacultuurprincipe onderverdeeld.

Een watervlak omringd door een heuveltje met een wilde groei van inheemse planten vormt de achterkant van de tuin en dient als testgrond voor het telen van groenten in synergie met wilde planten.

De tuin wordt aan beide zijden geflankeerd door lange kweekbakken uit cortenstaal (70 cm hoog), bestemd voor het kweken van groenten.

De groenten worden aanvankelijk gezaaid in een serre die als tegenhanger van een stalen EXOBOX-tuinhuis aan de zuidkant van de tuin werd opgetrokken.

Tussen de serre en de EXOBOX fungeren hoge bomen en halfstammen als windscherm en schaduwbezorgers. De afbakening van de tuin bestaat uit een carpinushaag en gesnoeide leivormen van inheemse fruitbomen.

In een klein kippenhok achter de EXOBOX liggen verse eitjes voor het rapen. Het midden van de tuin wordt ingepalmd door een weide die regelmatig gemaaid wordt om tot een waardevolle grondbedekking te komen.

Een tuin als rustoord waar de mens met de natuur contact houdt, waar kinderen kunnen spelen en ademen, en waaruit gezonde, smaakvolle groenten worden gehaald. Een tuin dicht bij het leven en het beleven.