Oorspronkelijk moesten de houten balken vervangen worden omdat ze rot werden.

Waarom dan niet meteen aan deze uitsluitend functionele elementen een esthetische waarde geven zodat het hele terras een aangename plek om te vertoeven wordt?

Het terras en de betonnen muur zijn de enige elementen die hier te bespeuren vielen, gezien de woning aan een drukke steenweg ligt.

Het werd vrij snel duidelijk dat er voor deze leefruimte een oplossing moest worden gevonden.

Vandaar het idee om de muur met wilde vaste plantjes te beplanten en om verschillende niveaus te creëren, waardoor deze beperkte ruimte toch een interessantere bezienswaardigheid zou worden. Er werd gebruik gemaakt van zeer duurzame materialen: bakken in cortenstaal tegen de muur, granieten trapblokken, zwartgelakte stalen bakken en hardhouten palissades. Met de jaren zal deze tuin er alleen maar mooier op worden!

Of hoe functionaliteit hand in hand kan gaan met een verhaal van genot en esthetiek.