Een lege, monotone tuin en ingang veranderen in een gezellige tuin met openheid en belevenis. Zo’n tuin vergt wel wat inbreng van structuur en afscherming. De voortuin is ingedeeld in een aantal compartimenten, die de bezoeker dankzij de haagjes in de voortuin meteen verwelkomen en de straatkant onmiddellijk achter zich laten. Enkele sierbomen maken van de voortuin een gezellige biotoop, waarbij men zich al thuis voelt nog voor de deur geopend wordt.

Achteraan werden er twee eenvoudige maar strakke trapelementen aangebracht, die de tuin in hun geheel verbreden en tegelijkertijd een indeling aanbrengen, en die het terras aangenaam maken.

Een petanquebaan gelegen in een onbenutte zone van de tuin zorgt samen met een houten bankje voor een aangenaam speelhoekje, afgescheiden door strakke taxusblokken.